Meny Stäng

Träna magen

En guide till att träna magen

En otränad mage är jobbigt att ha, och många lider väldigt mycket av detta. Men det går att träna magen, för de flesta, och till och med utan jättestora ansträngningar. Här kommer en guide till hur du gör när du tränar magen för att få den plattare och fastare:

 • Börja med att göra alla basövningarna för magen, för att bygga upp musklerna lite, så som sit ups, sneda sit ups och så vidare.
 • Träna även din rygg, då en stark rygg ger dig bättre hållning, och även stärker magmusklerna, samt gör att din mage ser mindre och plattare ut.
 • Du bör även kombinera mag- och ryggövningar med konditionsträning. Detta för att komma i bättre form rent allmänt, då detta minskar fettmängden i kroppen. Det är nämligen svårt att punktträna vissa delar av kroppen, men du ökar chanserna att få en mindre och mer vältränad mage genom att vara i mycket god form för övrigt.
 • >> Köp en Magtränare här – stort sortiment – fraktfri leverans

 • Om du tycker att konditionsträning i vanlig form är för tråkigt, kan du ägna dig åt lugn motion. Exempelvis som att gå långa promenader och cykla, då detta även tränar upp magen och bränner fett. Du kan öka mängden motion successivt, så att du tränar mer och mer, så småningom. Att börja med jättelånga promenader och cykelturer med en gång är kanske lite för krävande för en nybörjare.
 • Träna magen

  Lyfta vikter

 • Att lyfta vikter bygger också upp dina muskler, inklusive magmusklerna. Genom att öka muskelmassan i övriga delar av kroppen, gör du även att din kropp ser mer proportionerlig ut. Även här kan du börja med små vikter, till att börja med, för att sedan öka vikterna så småningom. Var dock försiktig tills du lärt dig att hantera vikterna ordentligt, för att undvika skador.
 • Att träna magen blir även lättare om du ser över dina kostvanor. Främst bör du minska antalet fett du äter, eftersom det är svårare att få en platt mage med en stor andel underhudsfett. Så satsa på att få ner underhudsfettet, så blir det även lättare att träna magen. Även i övrigt leder goda kostvanor till att magen mår bättre, och därmed inte blir lika uppblåst och orolig, vilket kan göra det svårare att träna den.
 • Att använda sig av olika träningsmaskiner som är anpassade speciellt för magträning är också en god ide. Du hittar dessa maskiner på de flesta gym, men du kan även köpa hem dessa maskiner, eller andra mindre hjälpmedel speciellt avsedda för magträning till ditt hemmagym om du föredrar att träna hemma. Säkerställ dock alltid att du använder maskinen eller hjälpmedlet på rätt sätt, för att uppnå maximalt resultat och undvika att du skadar dig.
 • Bäst resultat får du av din magträning om du låter dina magmuskler vila emellan träningsomgångarna. Träna därför inte dem långa stunder varje dag, men se ändå till att träna magen regelbundet, helst varannan dag om du kör långa träningspass.