Meny Stäng

Vad innebär idrottsmassage?

Många som hör ordet massage tänker sig en klassisk massage. Men faktum är att det finns många olika typer av massageformer. Ett exempel på en massageform är idrottsmassage. I det här inlägget kommer du att få veta allt om vad en idrottsmassage innebär och hur en sådan behandling kan gå till.

Vad är en idrottsmassage?

Innan du får veta lite mer om hur en idrottsmassage vanligtvis går till kan det vara bra att veta vad en idrottsmassage är för något. En idrottsmassage, eller en sportmassage som det också kan kallas för är en sorts behandling som går in lite mer på djupet än vad en klassisk massage gör. En klassisk massage är något som många unnar sig för att de vill bli avslappnade, medan en idrottsmassage fokuserar lite mer på att behandla och förebygga dina problem och behandla skador och behandlingen ska även påskynda återhämtning. Du behöver nödvändigtvis inte vara en elitidrottare för att ta en idrottsbehandling. Något annat som skiljer sig en del från en klassisk massage och en idrottsmassage är att massören oftast har en annan typ av utbildning. En massör som är utbildad idrottsmassör har utbildning inom sjukgymnastik, medicin, osteopati, ortopedi , kiropraktik och rehabilitering och klassisk massage.

En idrottsmassage kan kosta lite olika beroende på hur lång behandlingen är samt vilket företag du väljer att boka din behandling hos. Alla massörer erbjuder dock inte idrottsmassage, så om du är intresserad av en sådan behandling kan du ibland behöva kolla upp vilka olika massörer som finns på din ort och vilka som erbjuder idrottsmassage.

Det finns ett flertal fördelar med sportmassage. Det främsta är att du med hjälp av rätt behandling kan röra dig bättre och förebygga skador. Om du har problem med smärta kan en massage lindra dina smärtor. Ibland kan det dröja ett par behandlingar innan du märker skillnad. Men om du har idrottsrelaterade problem som kan behandlas av en massör kan det vara värt att boka en tid för att påbörja din rehabilitering.

Idrottsmassage är något som passar de allra flesta. De enda som ska undvika denna typ av massage är de som lider av benskörhet. Men i övrigt rekommenderas en idrottsmassage för alla som lever ett aktivt liv som belastar kroppen.

Så går det till

Många låter bli att boka en massagetid för att de inte riktigt vet hur det går till. I den här delen kommer du därför att få en kort genomgång på hur en typisk idrottsmassage går till så att du ska känna dig tryggare med att genomgå en behandling.

I samband med att du bokar din tid har du hos de flesta företag möjlighet att skriva ett meddelande, där kan du till exempel skriva till din massör om du har några särskilda behov eller problem. Det är alltid viktigt att du är tydlig med dina behov för att behandlingen ska bli så bra, och behaglig som möjligt. Väl på plats så blir du välkomnad av din massör och du för lägga dig ner på en massagebänk där själva behandlingen utförs. Var alltid noga med att kommunicera med din massör så att din upplevelse blir så bra som möjligt.